Jak vybrat ten správný kartáč pro podlahový mycí stroj?

mycikartace.jpg
[nilfiskkartace.jpg]

Správný výběr podlahového mycího stroje je stejně tak důležitý, jako výběr správného kartáče.
Každý kartáč, diskový nebo válcový, je vyroben z určitých materiálů a různých tlouštek vláken, které ovlivňují čisticí účinek.
Správný výběr kartáče je důležitý z důvodu, aby se předešlo poškození čištěné podlahy nebo naopak, aby nedošlo ke snížení mycího či leštícího účinku.

Union Mix (diskové kartáče)
[unionmix.jpg]
Přírodní vlákna středního stupně jsou vhodné pro měkké čištění citlivých vinylových a pružných sportovních podlah.

Prolite™ (diskové a válcové kartáče)
[prolite.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z měkkého polypropylenu (0,5mm). Ideální pro generální úklid a pokud chceme zamezit vzniku škrábanců, případně pokud nechceme odstranit podlahový finiš - voskování. Jsou určené pro použití na odolných površích jako jsou dlaždice, mramor, terrazzo.
Doporučujeme jako náhradu za červené pady.

Prolene™ (diskové a válcové kartáče)
[prolene.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z polypropylenu (0,8mm). Jsou určené pro středně náročné úkoly jako je mytí betonu, terrazza, mramorových nebo vinylových dlaždic.
Doporučujeme jako náhradu za zelené nebo modré pady.

Nylon soft (válcové kartáče)
[nylonsoft.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu (0,3mm). Mají podobnou čisticí schopnost jako kartáče Prolite, ale jsou odolnější vůči oděru než polypropylenové kartáče. Nylon soft kartáče jsou vhodné pro lehké čištění měkkých povrchů, vinylu, linolea a měkčených povrchů.
Doporučujeme jako náhradu za bíle nebo červené pady.

Nylon hard (válcové kartáče)
[nylonhard.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu (0,45mm). Mají podobnou čisticí schopnost jako kartáče Prolene, ale jsou odolnější vůči oděru než polypropylenové kartáče. Nylon hard kartáče jsou vhodné pro středně náročné denní čištění měkkých povrchů, vinylu, linolea, keramických nebo kamenných podlah.
Doporučujeme jako náhradu za červené pady.

AgLite Grit ™ 500
[aglitegrit.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu a jsou impregnována jemnými zrny karbidu křemíku. Jsou určené pro lehké čištění, leštění uretanových povrchů, povrchově ošetřených betonů nebo jiných měkčených povrchů.
Doporučujeme jako náhradu za červené pady.

Mid Grit™ 240 (diskové kartáče)
[midgrit.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu (0,75mm) a jsou impregnována jemnými zrny karbidu křemíku. Vhodné pro mytí se střední intenzitou a na povrchy jako je beton, terrazzo, dlaždice a ostatní podobné povrchy. Doporučujeme jako náhradu za zelené nebo modré pady.

MidLite Grit™ 180 (diskové a válcové kartáče)
[midlitegrit.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu (0,75mm) a jsou impregnována jemnými zrny karbidu křemíku. Vhodné pro mytí se střední a vyšší intenzitou a na povrchy jako je beton, terrazzo, dlaždice a ostatní podobné povrchy. Doporučujeme jako náhradu za zelené nebo hnědé pady.

Dyna Grit™ 80 (diskové a válcové kartáče)
[dynagrit.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu (1,4mm) a jsou impregnována silnou vrstvou karbidu křemíku. Určené pro agresivní, náročné čištění, případně i pro odstraňování vrstev na odolných površích jako je beton.
Může být použito místo vysoce účinných padů.

Magna Grit™ 46 (diskové a válcové kartáče)
[magnagrit.jpg]
Vlákna jsou vyrobena z nylonu (1,6mm) a jsou impregnována velkými zrny karbidu křemíku. Určené pro extrémní, náročné čištění, případně i pro odstraňování vrstev na odolných površích jako je beton.
Doporučujeme jako náhradu za černé nebo Hi-Pro pady.


Doporučujeme před použitím provést zkoušku na podlaze, zda vybraný kartáč nepoškodí povrch čištěné podlahy.

Místo diskových kartáčů je také možnost použití PADů, které jsou vhodné pro hladké povrchy. Více o podlahových padech se můžete dozvědět zde: "Jak vybrat ten správný podlahový PAD"

Kompletní nabídku kartáčů naleznete zde: Kartáče pro podlahové mycí stroje
Kompletní nabídku PADů naleznete zde: PADY pro podlahové mycí stroje
Sdílet článek